/nginx/o/2016/02/10/5031607t1h144f.jpg)
Šokohoolikutel lähevad alati silmad põlema, kui ilmub mõni uus uuring šokolaadi kasulikust mõjust tervisele. On ju tore lugeda, et maiustamist saab pidada tervislikuks. Ometi on sel oma põhjus, miks arstid ei saada patsiente poodi magusaleti äärde.
Šokohoolikutel lähevad alati silmad põlema, kui ilmub mõni uus uuring šokolaadi kasulikust mõjust tervisele. On ju tore lugeda, et maiustamist saab pidada tervislikuks. Ometi on sel oma põhjus, miks arstid ei saada patsiente poodi magusaleti äärde.
Tervist silmas pidades on šokolaadi mõju kahetine. Kuigi selles on palju kasulikke antioksüdante, on seal ka tublisti suhkrut, mistõttu ei saa seda pidada sugugi imerohuks. Greatist toob täpsemalt välja šokolaadi kasulikud ja kahjulikud mõjud tervisele, mida tasuks maiustades arvesse võtta.
Šokolaadi hea mõju tervisele tuleb peamiselt kakaost, täpsemalt kakaos peituvatest flavonoididest. Need annavad šokolaadile ka selle erilise maitse ja kaitsevad inimest erinevate haiguste (astma, diabeedi, mõne vähitüübi jne) eest. Tänu flavonoididele on teadlased välja selgitanud kakao ja ühtlasi ka šokolaadi söömisega seotud alljärgnevad positiivsed mõjud tervisele:
Magusvalus tõde
Kakao kasust rääkides peab alati silmas pidama, et iga šokolaad ei ole võrdne. Kakao heast mõjust tervisele on vähe kasu, kui šokolaadi on väga pikalt töödeldud ning sinna on veel lisatud ohtralt suhkrut ja piima. Enne maiustamist arvesta ka šokolaadi kahjulike mõjudega:
Kuigi šokolaadi kohta on tehtud sadu teadusuuringuid, teame me selle kohta siiski vähe kindlaid fakte. Igal juhul tasub eelistada tumedat, vähemalt 70-protsendilise kakaosisaldusega šokolaadi, mis on oluliselt kasulikum kui piimašokolaad. Kõigest hoolimata tuleks ka seda süüa korraga vähe ja mitte liialdada.