Pagar Angeelika Kang katsetas erinevaid Veski Mati jahusid, proovides küpsetada midagi uut ja huvitavat. Selle käigus avastas ta, et kartulipätse on palju mugavam teha kartulihelvestest kui värsketest kartulitest. Proovi ise!
Angeelika Kangi kartulipätsid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulipätsid (15 tk)
- 3 dl kartulihelvestest valmistatud kartulipüreed
- 0,5 dl õli
- 1 dl riivitud juustu
- 1 tl soola
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1 dl kaerakliisid
- 1 dl täistera rukkijahu
Kuumuta ahi 250 kraadini. Valmista kartulihelvestest ja veest kartulipüree. Sega omavahel kartulipüree, õli, riivjuust, sool, tüümian, kaerakliid ja rukkijahu. Sega taigen ühtlaseks. Vormi taigen jahusel laual piklikuks tükiks. Lõika 2 cm paksused viilud. Vajuta kahvliga pätsile peale muster ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15 minutit. Serveeri soojalt.