Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Angeelika Kangi kartulipätsid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kartulipannkoogid. Pilt on illustreeriv.
Kartulipannkoogid. Pilt on illustreeriv. Foto: Vida Press

Pagar Angeelika Kang katsetas erinevaid Veski Mati jahusid, proovides küpsetada midagi uut ja huvitavat. Selle käigus avastas ta, et kartulipätse on palju mugavam teha kartulihelvestest kui värsketest kartulitest. Proovi ise!

Kartulipätsid (15 tk)

  • 3 dl kartulihelvestest valmistatud kartulipüreed
  • 0,5 dl õli
  • 1 dl riivitud juustu
  • 1 tl soola
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 dl kaerakliisid
  • 1 dl täistera rukkijahu

Kuumuta ahi 250 kraadini. Valmista kartulihelvestest ja veest kartulipüree. Sega omavahel kartulipüree, õli, riivjuust, sool, tüümian, kaerakliid ja rukkijahu. Sega taigen ühtlaseks. Vormi taigen jahusel laual piklikuks tükiks. Lõika 2 cm paksused viilud. Vajuta kahvliga pätsile peale muster ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15 minutit. Serveeri soojalt.

Tagasi üles