4. Sega käega suures kausis 100 g juuretist ja 350 g toasooja vett. Lisa 450 g nisujahu ja 50 g täistera nisujahu ja sega käega ühtlaseks. Kata rätikuga ja lase toatemperatuuril seista 25-40 minutit.
5. Lisa 15 g meresoola ja 25 g toasooja vett ning sega käega tainast alt üles tõstes kuni sool ja vesi ja korralikult ülejäänud taignaga segunenud. Lõpuks lisa terved sarapuupähklid. Kata kauss rätikuga ja lase toatemperatuuril seista 30 minutit.
6. Tõsta tainast märja käega alt üles liigutades 4 korda samal ajal kaussi pöörates ja kata rätikuga. Tee nii veel iga poole tunni tagant(kokku kulub selleks aega 2,5 tundi).
7. Vala kerkinud tainas lauale ja sõelu peale kiht nisujahu. Keera hoogsa liigutusega kasutades taignakaabitsa abi teistpidi. Võta ühest taignaservast kinni ja tõsta teise peale. Tõsta nii veel tainast igast servast keskele kokku, nagu vormiks pakikest. Sõelu peale jahu ja kata rätikuga.
8. Lase pool tundi laual seista. Sõelu veel peale pisut jahu ja keera tainas uuesti teistpidi. Võta taina servast kinni ja seda venitades tõsta taigna keskele. Tee nii veel igast küljest.
9. Taignakaabitsa ja käe abil hakka tainast keerutama ringikujuliste liigutustega ümmarguseks palliks, seda kergelt laual venitades, et pealispind jääks hästi sile. Vooderda taignakergitamiskorvid või kauss köögirätikuga ja sõelu sinna sisse riisijahu- täisterajahu segu.
10. Tõsta päts sile pool all kerkekorvi või rätikuga vooderdatud kaussi, raputa peale riisijahu-täisteranisujahu segu, kata rätikuga või pane kilekotti ja tõsta tainas kerkima külmkappi 12-20 tunniks. Hea, kui külmkapi temperatuur oleks vahemikus 6-10 kraadi.
Lase sel pool tundi kuni tund enne ahjupanekut toatemperatuuril kerkida.
Pane ahju graniidist kiviplaat või ahjuplaat. Kuumuta ahi 250 kraadini. Kui ahjul on auruprogramm, pane see peale. Selle puudumisel pane ahju põhja kauss veega ja pritsi enne saia ahjupanekut ahju põhja ja seinu veepritsiga, mis tagab krõbeda kooriku.
Kummuta sai kuumale kivi- või ahjuplaadile. Tõmba hästi terava noaga või ziletiga peale sälgud.
Pane sai ahju ja alanda kuumus 230 kraadi peale. Küpseta 40 minutit. Kui koputad vastu saia põhja kuuled tühja kõminat, see näitab et sai on valmis.