Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Piima-Tiina karask (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Piima-Tiina karask
Piima-Tiina karask Foto: Egert Kamenik

Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses ka Piima-Tiina karask.

Piima-Tiina karask 

Autor: Tiina Lippant

  • 9 dl mitmevilja jahusegu
  • 500 ml keefiri
  • 30 g küpsetuspulbrit
  • 50 g taluvõid
  • 2 muna
  • 2 tl soola (triiki)
  • 2 tl suhkrut

Küpsetuspulber sega koos mitmevilja jahuga, teises kausis klopi munad koos soola-suhkruga vahtu, lisa keefir. Samal ajal sulata või pannil. Jahusegule lisa muna-keefiri segu, juurde sega sulavõi. Kõige parem saab karask siis kui vormi määrida hoolega võiga, aga võib ka küpsetuspaberi panna. Küpseta kohe 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Esimese 10 minuti jooksul ära ava ahjuust. Serveeri küüslaugu-peterselli-tšillivõiga ja joo kõrvale külma piima. 

Tagasi üles