Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääsesid teiste seas Valli õunataskud.
Õunataskud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunataskud 24 tk
Autor: Valli Järve
- 1 pakk kohupiima
- 1 muna
- 3/4 klaasi suhkrut
- 2 klaasi head nisujahu
- 200 g margariini
- 1 tl söögisoodat
- 6 keskmise suurusega õuna
Lisa kohupiimale lahti löödud muna ja suhkur ning sega segamini. Lisa juurde sulatatud margariin ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega kõik ühtlaseks massiks, tee palliks ja aseta 1-2 tunniks külmikusse. Samal ajal puhasta õunad südamikest, vajadusel koori ja lõika õunad neljaks. Võta pall külmikust, lõika pooleks ja tee uus pall mõlemast tükist. Rulli pallid jahusel laual kettakujuliseks ja lõika ketas 12 sektoriks. Pane veerand õuna laiemale osale ja rulli kokku. Kui jääb külgedest tainast puudu, siis silu nii, et õunatükid ei jääks paistma. Küpseta 200 C juures ca 20-25 minutit.