Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kohupiimakarask.
Kohupiimakarask. Foto: Egert Kamenik

Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses ka Triinu Võsu kohupiimakarask.

Kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega

Autor: Triinu Võsu

  • 300 g rasvatut kohupiimakreemi
  • 1 dl kohvikoort
  • 1 muna
  • 3 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 2 dl täistera odrajahu
  • 1 dl head nisujahu
  • 3 spl oliivõli
  • 3 spl seemneid maitse järgi (kõrvits, seesam, lina, kanep jne.)
  • 2 spl mooniseemneid
  • 0,5 dl kuivatatud jõhvikaid

Sega kõik koostisosad omavahel. Pane leivavormi küpsetuspaber. Paberit võib enne vormi panekut kortsutada, siis sobitub see vormi paremini. Kalla tainas vormi. Küpseta 200⁰C juures ca 50 minutit (sõltub ahjust). Küpsust saab kontrollida puutikuga.

Karask maitseb kõige paremini soojalt või ja piimaga. See küpsetis sobib hästi pimedatesse ja külmadesse talveõhtutesse. Toob tuppa mõnusa küpsetamise lõhna ja maitseb hästi.

Tagasi üles