/nginx/o/2016/02/12/5037127t1h1cb8.jpg)
Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses ka Triinu Võsu kohupiimakarask.
Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses ka Triinu Võsu kohupiimakarask.
Kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega
Autor: Triinu Võsu
Sega kõik koostisosad omavahel. Pane leivavormi küpsetuspaber. Paberit võib enne vormi panekut kortsutada, siis sobitub see vormi paremini. Kalla tainas vormi. Küpseta 200⁰C juures ca 50 minutit (sõltub ahjust). Küpsust saab kontrollida puutikuga.
Karask maitseb kõige paremini soojalt või ja piimaga. See küpsetis sobib hästi pimedatesse ja külmadesse talveõhtutesse. Toob tuppa mõnusa küpsetamise lõhna ja maitseb hästi.