Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses teiste seas Helena Kõivsaare kirsikook.
Kiire kirsikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire kirsikook
Autor: Helena Kõivsaar
- 2 muna
- 2-3 spl riisijahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 3/4 pk lahjat kohupiima
- 0,5 tl kaneeli
- nelki
- vaniljet
- peotäis kirsse
- steviat
- oliiviõli/kookosrasva
Klopi lahti munad, lisa sinna segades kohupiim, seejärel riisijahu, kuhu on sisse segatud küpsetuspulber. Maitsesta vastavalt soovile stevia, kaneeli, vanilli ja nelgiga. Määri kauss/vorm õliga ja vala sisse tainas. Puista sisse ka kirsid ja küpseta mikrouunis 5-6 minutit. Kook jääb kohev ja mahlane. Parima koogi saamiseks kasuta kuiva kohupiima (nt. Farmi lahja maitsestamata kohupiim).