Pagar Angeelika Kang katsetas erinevaid Veski Mati jahusid, proovides küpsetada midagi uut ja huvitavat. Töö tulemusel valmis mitu head retsepti, millest üks on röstsibula-juustu karask. Proovi järele!
Röstsibula-juustu karask
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röstsibula-juustu karask
- 50 g kohupiima
- 2,5 dl hapupiima
- 1 muna
- 0,5 tl soola
- 1 tl vedelat mett
- 50 g võid
- 1 sibul
- 2,5 dl odrajahu
- 1 dl täisteranisujahu
- 1 tl köömneid
- 100 g riivitud tugevamaitselist juustu
- 0,5 tl soodat
Pealt pintseldamiseks:
- 25 g võid
Sega omavahel kohupiim, hapupiim, muna, sool ja vedel mesi.
Sulata väikesel pannil või ja prae peeneks hakitud sibulat, kuni see muutub kuldseks. Lisa ülejäänud segule. Sega juurde odrajahu, täistera nisujahu, köömned, riivitud juust ja sooda. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25x35 cm vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 35 minutit. Pintselda kuum karask pealt sulatatud võiga.