Pagar Angeelika Kang katsetas erinevaid Veski Mati jahusid, proovides küpsetada midagi uut ja huvitavat. Töö tulemusel valmis mitu head retsepti, millest üks on krõbeleib. Proovi järele!
Seemne-krõbeleib (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemne krõbeleib
- 0,5 dl musti seesamiseemneid
- 0,5 dl seesamiseemneid
- 1 dl päevalilleseemneid
- 2 dl maisijahu
- 0,5 dl viinamarjaseemne õli
- 2,5 dl keevat vett
- 1 tl soola
Sega kõik kuivad ained omavahel. Lisa õli ja sool. Kalla peale keev vesi ja sega ühtlaseks. Määri segu kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadises ahjus 35 minutit, murra väiksemateks tükkideks ning seejärel 200 kraadises ahjus 10 minutit.