Pagar Angeelika Kang katsetas erinevaid Veski Mati jahusid, proovides küpsetada midagi uut ja huvitavat. Töö tulemusel valmis mitu head retsepti, millest üks on sibulapirukas. Proovi järele!
Gluteenivaba sibulapirukas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gluteenivaba sibulapirukas
Põhi:
- 80 g maisijahu
- 120 g riisijahu
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
- 80 g hapukoort
- 1 muna
Täidis:
- 100 g võid
- 800 g sibulaid
- 4 küüslauguküünt
- 2 tl fariinsuhkrut
- 2 tl kuivatatud tüümiani
- soola ja musta pipart
Sulata potis või. Lisa viilutatud sibulad, hakitud küüslauk, fariinsuhkur ja tüümian. Hauta tasasel tulel aegajalt segades 45 minutit, kuni sibulad on kuldsed, aga mitte pruunistunud. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Taigna valmistamiseks sega kausis jahud, sool ja küpsetuspulber. Lisa muna, tükeldatud külm või ja hapukoor. Sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Määri lusikaga väikesed kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Eelküpseta põhju 200 kraadises ahjus 15 minutit. Kata sibulaseguga. Küpseta veel 10 minutit.