A. Le Coq toob turule uue eriõllede sarja Brewer’s Collection, kuhu kuuluvad IPA, Blond ja Kriek. Kriek on ale-tüüpi õlu, mida on kääritatud koos ehtsa kirsimahlaga. Selle kõrvale pakub Anni Arro välja frititud juustu retsepti, et õllest täit naudingut saada.
Frititud Brie juust sibula-jõhvika-chutney’ga
Frititud Brie juust sibula-jõhvika-chutney’ga
4-le
Juust:
- praadimiseks toiduõli
- 200 g Brie juustu
- jahu
- 1 muna
- peotäis riivitud saia
Sibula-jõhvika-chutney:
- 2 punast sibulat
- peotäis jõhvikaid
- 2 sl suhkrut
- 2 sl palsamiveiniäädikat
- 1 rosmariinioks
Chutney’ jaoks viiluta sibul ja viska kõik komponendid potti. Keeda tasasel tulel, kuni tekib siirupjas keedis. Jäta jahtuma ja tõmbama.
Kuumuta potis õli. Õli kuumust saad kontrollida, kui viskad potti prooviks saiakuubiku. Kui saiakuubik hakkab õlis särisema ja muutub ilusaks kuldseks, siis on õli valmis. Hoia ühtlast temperatuuri! Lõika Brie juust sektoriteks ja veereta läbi jahust, munast ja saiapurust. Pressi saiapuru hästi juustu sisse. Prae juustutükke õlis umbes 3–4 minutit ehk kuni pind on ilus kuldne. Serveeri soovitatavalt kuumalt koos sibula-jõhvika-chutney’ga, aga sobib söömiseks ka külmalt näksina. Kui ei viitsi sibulamoosi keeta, siis frititud Brie sobib väga hästi ka murakamoosiga, mida saab poest osta.