Valmistamise käigus kasutatakse ühekordseid või taaskasutatavaid filtreid, kuhu pannakse teatud kogus jahvatatud kohvi, millest kuum vesi läbi jookseb. Selline masin sobib suurepäraselt kodusesse kasutusse, sest saate valmistada suuremas koguses kohvi, mis püsib kannus pikka aega soojana.Kui soovite aga paremat kohvimaitset, soovitame kasutada värskelt jahvatatud kohvi.
Kui ikka arvate, et paberfiltrid on konkurentsitult parimad abimehed kohvi valmistamises, peaksite proovima presskannu. Protsess iseenesest on imelihtne, kuid võimaldab nautida kohvi parimaid maitseid ja aroome. Soovitatav kasutada värskelt jahvatatud, sõmerat kohvipuru, kuna jahvatajaga presskannud on küllaltki haruldased. Rikkaliku maitsega kohvi valmistamiseks presskannu abiga kulub ligi 4 minutit.
See kohvimasin on pärit Ameerikast. Kohvi valmimiseks kulub kuni 50 sekundit. Esmalt tehakse kohv ning seejärel surutakse see läbi mikrofiltri. Muutes kohvi kogust, vee hulka ja valmistamise aega, saate nautida erinevaid kohvi maitse- ja aroomiomadusi ning võimalusi eksperimenteerimiseks on piiramatult. AeroPress’i võib pesta ka nõudepesumasinas.
Taolised masinad kasutavad spetsiaalse disainiga, erimaitselisi kohvikapsleid. Kohvi valmistamise protsess on imelihtne- lihtsalt asetage kapsel masinasse, vajutage nuppu ja valmis! Mitte mingit keerulist hooldamist- pärast visake kasutatud kapsel minema. Masin sobib nii koju kui ka kontorisse. Meelepärase aparaadi saab igaüks valida vastavalt masina paakide mahule, jõudlusele ja hinnale.
Jootekolbi meenutav masin on Kalmo sõnul vastupidav, lihtne ja elegantne. Kohvikeetja leiutas Saksa keemiaprofessor Peter Schlumbohm, kes soovis lihtsalt ja kiirelt oma töö juures kohvi valmistada. Kohvi valmistamiseks kasutatakse patenteeritud Chemexi filtreid, mis lisaks kohvipuru joogist eemale hoidmisele tagavad ka meeldiva maitse.