Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pidulauale: mõnusad liköörikokteilid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Prike

Lisaks suupistetele ja söökidele tahaks presidendi vastuvõttu vaadates ka midagi mõnusat juua. Miks mitte valmistada kokteile Eesti vanima köömnelikööri Kristallkümmeliga.

Prike joogiekspert Hannes Aedla ütles, et see ajalooline jook on eriti hinnatud pärast rikkalikku õhtusööki, sest see soodustab seedimist. «Traditsiooniliselt serveeritakse Kristallkümmelit jalaga pitsist jahutatult. Toitudest sobib Kristallkümmel kokku eestlaste jaoks traditsiooniliste külmade kalaroogadega nagu heeringas ja külmsuitsulõhe,» soovitas Aedla.

Kuigi tavaliselt juuakse seda likööri puhtalt, sobib see kenasti ka kokteilidesse. «Olgugi, et Kristallkümmeli ajalugu ulatub tagasi 11. sajandisse, on see väga populaarne ka tänapäeva kokteilimaailmas, luues täiesti uusi ja suurepäraseid maitsekooslusi,» sõnas Aedla.

Kristallkümmel on täiuslikult küpse maitsega 45 protsendilise alkoholisisaldusega jook. See valmib 4-5 nädala jooksul naturaalsest köömnetõmmisest, suhkrusiirupist ja Eesti teraviljapiiritusest. Väärikat likööri tehakse ajalooliselt täpse retsepti alusel ja ainult parimatest kohalikest koostisosadest.

Mõned ideed, milliseid kokteile Kristallkümmeliga valmistada (kõiki kokteile tuleks serveerida rohke jääga):

Artikli foto
Foto: Prike

Kümmel Ginger

  • 4 cl Kristallkümmelit
  • 200 ml ingveri toonikut
  • 1 cl värskelt pressitud laimimahla

Kümmel & Tonic

  • 4 cl Kristallkümmelit
  • 200 ml toonikut
  • 1 cl värskelt pressitud laimimahla

Kümmel Bitter

  • 4 cl Kristallkümmelit
  • 2 cl värskelt pressitud sidrunimahla

Kümmel Sour

  • 1 munavalge
  • 4 cl Kristallkümmelit
  • 2 cl värskelt pressitud sidrunimahla
Tagasi üles