/nginx/o/2010/12/20/486818t1h0822.jpg)
Presidendiproua Evelin Ilves avaldas oma Facebooki lehel eile taas ühe jõuluretsepti - seekord soovitab ta pähklitega piparkooke, mida pole vaja rullida. Pärast selliste piparkookide valmistamist on tema sõnul ka vähem koristamist.
Presidendiproua Evelin Ilves avaldas oma Facebooki lehel eile taas ühe jõuluretsepti - seekord soovitab ta pähklitega piparkooke, mida pole vaja rullida. Pärast selliste piparkookide valmistamist on tema sõnul ka vähem koristamist.
Vaja läheb:
Vahusta toasoe (mitte sulanud!) või suhkruga, lisa muna, siirup ja vesi vms. Sega jahu kergitus-ja maitseainetega ning sega kogu aeg kloppides võisegu hulka. Pane tainas vähemalt pooleks tunniks jahedasse, nii on teda hõlpsam voolida.
Võta ploomisuurused pallid ja vooli käte vahel nagu frikadelle. Vajuta lapikuks ja pane määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta igaühele kaunistuseks keskele pähkel või paar. Jäta vähemalt sama suured vahed, kui on sinu pallid, sest piparkoogid lähevad laiaks, nii 5-8 cm läbimõõt valmiskujul.
Küpseta 175 kraadi juures 9-10 minutit. Võta välja ja jahuta. Jahtudes muutuvad nad krõbedaks. Kui tahad, et nad säiliksid pehmena, pane õhukindlasse karpi. Nii saab külalisi võõrustada või oma perega maiustada mitu nädalat, nad püsivad suurepärased!