Säilivuskuupäev ei pruugi alati täpipealt näidata, millal kannatab toitu veel süüa ja millal see tuleks oma tervise huvides ära visata.
Kolm olukorda, mil toit ei ole sulle ohutu
Toidu riknemisega puutuvad sagedamini kokku need, kes elavad üksi või kel on peres vähe liikmeid. Nõnda võib juhtuda, et küsimusi toidu ohutuse kohta tekib iga natukese aja tagant. Sinu ema ja kõikvõimas Google võivad vastata väga erinevalt, mistõttu nimetab Greatist kolm rusikareeglit, mille põhjal võid kindel olla, et sellist toitu süüa ei maksaks.
- Rohelised kartulid
Kui kartul on silmnähtavalt roheline, jäta see söömata. Roheline värvus võib olla märk, et kartulis on kahjulikku toksiini solaliini, millest küpsetamisega lahti ei saa. Sama soovitus kehtib kartulite kohta, millel on kibe maitse.
- Hallitav toit
Siililegi selge, et hallitus süüa ei kõlba. Aga kui see ära lõigata? Tõepoolest, hallitusetäpi võib saia küljest ära lõigata, aga seda peab tegema suure varuga. Kui on näha, et hallitust on rohkem, tuleb toit ära visata, sest see ei ole söögikõlbulik. Erandiks on vaid sinine hallitusjuust, kuid kui kõhkled, ära riski.
3. Kirbed pähklid ja õli
Hoia eemale pähklitest ja õlist, millele on tekkinud kibe maitse ja paha lõhn, sest see on märgiks, et need toidud on hakanud kõdunema. Pahaks läinud pähklid sind tõenäoliselt haigeks ei tee, kuid sellegipoolest ei ole mõistlik neid süüa.
Paljud toidud, mis ei näe ehk enam kõige kenamad välja, kõlbavad veel süüa. Näiteks ei ole mõtet ära visata pruuniplekilisi õunu, banaane ja kartuleid, millelt võib mäda lihtsalt ära lõigata. Ka pahaks läinud piimatooted ei tee suure tõenäosusega midagi kurja, kuigi neil võib olla äärmiselt ebameeldiv lõhn, mis just sööma ei kutsu. Sel juhul võib lahendus peituda toidu läbiküpsetamises, mis teeb selle taas isuäratavaks.