Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2016/03/05/5125145t1h72dd.jpg)
Selleks, et nautida imelist kohvielamust, ei pea tingimata kodust välja minema. Paar lisaliigutust ja ka kodusest kohvist saab saab välja võluda meeliergutava caffè latte.
- Esiteks tee valmis kaks tassi musta kanget kohv. Lisa umbes üks teelusikatäis rohkem kohvipulbrit kui tavaliselt. Kui kasutad kohvi valmistamiseks masinat, vali sätetest «strong» ehk kange või «espresso».
- Vala kaanega purki 160 ml madala rasvasisaldusega (2,5-protsendilist) piima. Täispiim on rammusam, kuid ei vahuta nii hästi kui lahjem piim.
- Raputa reipalt kinnist purki nii kaua, kuni piim hakkab mullitama. Võta kaas pealt ja aseta purk 30 sekundiks mikrolaineahju, et vaht tõuseks piima pinnale. Üürike kuumutamine aitab vahtu stabiliseerida.
- Vala valmis kohv kahe suurte kruusi ja vahustatud piim kanna kohvile lusika abil. Et tulemus jääks efektsem, võid hambatikuga teha vahu sisse mustreid või kujundeid.