Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vürtsimõdu viib iga jooja talvevõlumaale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: Kätrin Maidla

See tummine jõulujook on erinevatel põhjustel nii meeste kui naiste lemmik. «Kergelt mõrkjas mekk õllest keerab mehed ümber sõrme, sametpehme vahukooretups ja kuumav vürtsisiirup paitab naiste hinge. Jõuluõhtusöögi kuninglik lõpp, mis viib iga jooja talvevõlumaale,» ütleb harrastuskokk Kätrin Maidla.

Retsept kolmele:

  • 1 pudel jõuluporterit
  • 250 ml siirupit
  • 250 ml õunapüreed
  • 1 tl võid
  • 3 spl vahukoort
  • muskaati

Siirup:

  • 2 kaneelipulka
  • 5 nelki
  • 3 kardemonikupart
  • 1 vanilikaun
  • 500 ml vett
  • 350 grammi suhkrut

Pane vürtsid külma veega potti, lase keema tõusta ning keeda tasasel tulel kaane all 15 minutit. Lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Kurna puhtasse anumaase. Säilib külmas kuu jagu.

Joogi valmistamiseks kuumuta potis jõuluporter, siirup ja õunapüree. Serveeri kohe tupsu vahukoore ja natukese riivitud muskaadiga.
 

Tagasi üles