Angeelika Kang avas hiljuti Stockmanni kaubamaja esimesel korrusel kohvik Katharinenthali sõsarkohviku. Hubases take-away kohvikus on esindatud kõik legendaarsed küpsetised, mida valmistatakse kohapeal. Peale nende saab kaasa osta ka salateid ja võileibu.
Angeelika Kangi toorjuustukreemiga pavlovad
Pavlova on üks neist küpsetistest, mida võib mõlemast Katharinenthalist leida. Siin on selle imemaitsva koogikese retsept. Mine proovi kõigepealt kohvikus, kuidas see pavlova maitseb ja hiljem saad juba ise kodus katsetada, kas tuleb sama hea välja!
Toorjuustukreemiga pavlovad
Kogus 12 tk
Põhi:
- 240 g munavalgeid
- 360 g suhkrut
- 1 sl tärklist
- 1 tl valge veini äädikat
Kreem:
- 500 g vahukoort
- 300 g mascarponet
- 100 g tuhksuhkrut
- 2 laimi riivitud koort
Peale:
- graanaatõunaseemneid
- tuhksuhkrut
Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, pidevalt vahustades. Kui vaht on tihe ja läikiv, lisa juurde tärklis ja veiniäädikas. Pritsi kondiitripritsiga esmalt 8 cm läbimõõduga põhi ja seejärel 6 cm kõrgused servad (sellest kogusest saad 12 pavlovat). Küpseta 125 kraadises ahjus 3 tundi.
Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Klopi mascarpone tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa laimikoor ja vahukoor. Pritsi kreem kondiitripritsiga jahtunud pavlovate pesadesse. Kaunista granaatõunaseemnete ja tuhksuhkruga.