Pavlova on üks neist küpsetistest, mida võib mõlemast Katharinenthalist leida. Siin on selle imemaitsva koogikese retsept. Mine proovi kõigepealt kohvikus, kuidas see pavlova maitseb ja hiljem saad juba ise kodus katsetada, kas tuleb sama hea välja!
Toorjuustukreemiga pavlovad
- 240 g munavalgeid
- 360 g suhkrut
- 1 sl tärklist
- 1 tl valge veini äädikat
- 500 g vahukoort
- 300 g mascarponet
- 100 g tuhksuhkrut
- 2 laimi riivitud koort
- graanaatõunaseemneid
- tuhksuhkrut
Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, pidevalt vahustades. Kui vaht on tihe ja läikiv, lisa juurde tärklis ja veiniäädikas. Pritsi kondiitripritsiga esmalt 8 cm läbimõõduga põhi ja seejärel 6 cm kõrgused servad (sellest kogusest saad 12 pavlovat). Küpseta 125 kraadises ahjus 3 tundi.
Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Klopi mascarpone tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa laimikoor ja vahukoor. Pritsi kreem kondiitripritsiga jahtunud pavlovate pesadesse. Kaunista granaatõunaseemnete ja tuhksuhkruga.