Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Põhjaka retseptisoovitus kevade alguseks: kohevad tatrapliinid juustu-küüslaugumäärdega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Tatrapliinid
Tatrapliinid Foto: Lauri Laan

Täna algava kevade puhul soovitab Põhjaka mõisa kokk Ott Tomik valmistada värskusest pakatavat rohelise sibula ja ürtidega juustusalatit, mille kaaslaseks sobivad kohevad ja tervislikud tatrapliinid.

«Ümmarguste ja kohevate tatrapliinide valmistamiseks soovitan kasutada pisikest kõrgema servaga panni, sest siis ei vaju kohev taigen laiali ning pliinid saavad eriti paksud ja mahlased,» jagab kokk näpunäiteid.

Tatrapliinide valmistamiseks läheb tarvis:

100 g tatrajahu

  • 100 g nisujahu
  • 1 muna
  • 30g Epiima 82% võid
  • 100 g hapupiima või keefirit
  • 150 g piima
  • 1/2 tl kuivpärmi
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl suhkrut

Juustu-küüslaugumäärdeks:

  • 250 g Epiima Hollandi juustu
  • 3 küünt küüslauku
  • 3 spl majoneesi
  • Rohelist sibulat, peterselli ja teisi meelepäraseid ürte
  • Musta pipart
  • Näpuotsaga suhkrut

Kuidas teha:

Riivi juust jämeda riiviga ja haki küüslauk väikesteks tükkideks. Haki roheline sibul ja petersell. Sega koostisosad, lisa majonees ning maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie suhkruga.

Pliinide tegemiseks sega kausis kokku kuivained – tatrajahu, nisujahu, kuivpärm, sool ja suhkur.

Teises kausis klopi lahti üks muna ning lisa sellele piim ja hapupiim.

Vala segu kuivainetega ühte kaussi ja vispelda tainas korralikult läbi. Tõsta tainas koos kausiga sooja kohta umbes 1,5 tunniks kerkima.

Kui taigen on kenasti kerkinud, siis prae pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri pliine koos juustu-küüslaugumäärde ja marineeritud kurgi või kõrvitsaga.

Märksõnad

Tagasi üles