Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Mõnus pühaderetsept: küpsisekook kohupiimakreemi ja marjadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Kohupiimamaius
Kohupiimamaius Foto: Valio

Pärast pikka talve toob kevad uut energiat ja palju värve ning rõõmu tärkavast loodusest. Kevadpühad kingivad piduliku põhjuse selleks, et veeta oma lähedaste seltsis südamlikku aega kodu kaunistades, mune värvides ja pidupäeva puhul hea ning paremaga maiustades. 

Traditsiooniliselt ei puudu üheltki paastujärgselt laualt ka külluslik kohupiimast valmistatud hõrgutis. Seoses uue Alma metsmaasika kohupiimakreemi turuletoomisega pakuvad Valio blogijad Jaanika ja Signe Anton välja kevadiselt kerge retsepti, mis valmib lihtsalt ja maitseb imehästi.

Koostisosad:

  • 4 dl vahukoort
  • 300 g kohupiimakreemi (nt metsmaasika või vanilje) 
  • 4 spl suhkrut 
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 150 g marju (mustikad, vaarikad)
  • 1 pakk (180 g) šokolaadiküpsiseid
  • 0,75 dl piima
  • 5 lehte želatiini

Valmistamine:

Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa hulka kohupiimakreem ning tükkideks murtud küpsised. Paisuta želatiinilehti külmas vees, pigista need kuivaks ja sulata seejärel kuumas piimas. Lisa želatiinisegu kohupiimamassile seda pidevalt segades. Aseta vormi põhja marjad, vala peale kohupiimasegu ja tõsta külmkappi tarduma vähemalt kaheks tunniks. Suhkrut võib lisada ka rohkem, vastavalt oma maitsele.

Tagasi üles