Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu soovitab iga päev vähemalt kaks muna süüa. Siin on retsept, kuidas valmistada efektseid mune punapeedimarinaadis.
Munad punapeedimarinaadis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munad punapeedimarinaadis
- 10 kõvaks keedetud muna
- 1 väike keedetud punapeet
- 1 liiter vett
- 4 sl 30%-list äädikat
- pool tl musta pipra teri
- 1 tl vürtsiteri
- 1 tl koriandriseemneid
- 1 kaneelikang (võib asenda ka 2 hakitud küüslauguküünega)
- 2/3 värsket tšillipiprakauna
- 1 sl soola
- 1 tl suhkrut
Pane kooritud munad koos tükeldatud punapeediga liitrisesse purki. Ülejäänud ainetest keeda marinaad tasasel tulel kaane all 10 minutit. Vala kuum marinaad purki kooritud munade peale ja lase mõni päev külmkapis maitsestuda. Marinaad peaks olema hapu maitsega.