Täidetud munad on vana hea klassika, kuid sedagi rooga saab valmistada mitmel erineval moel. Siin on kolm ideed, millega võiks mune täita!
Mõnus pühaderetsept: täidetud munad kolmel moel
Täidetud munad kolmel moel: sinepi ja peekoniga, avokaado-munatäidisega ja lõhetäidisega
Sinepi-peekonitäidis:
- 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatuna
- 2 sl mahedamaitselist sinepit (kui eelistad teravamat maitset, kasuta vastavalt oma taluvusele kanget sinepit)
- 2-3 sl majoneesi
- Soola ja pipart maitsestamiseks
- 100 g peekonit, ribadena, pannil krõbedaks praetuna
- Tüümiani ja kirsstomateid kaunistamiseks
Töötle munakollased koos sinepi ja majoneesiga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Sinna peale tõsta krõbedaks praetud peekoniribad. Kaunista värske tüümiani ja kirsstomatitükkidega.
Avokaado-munatäidis:
- 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
- 1 suurem või 2 väiksemat avokaadot
- Laimimahla
- 1-2 küüslauguküünt, purustatuna
- 2 sl majoneesi
- Cayenne'i pipart
- Soola ja pipart
Purusta avokaado ja sega laimimahlaga. Töötle munakollased ühtlaseks ja sega avokaadopüreega, majoneesi, küüslaugu ja Cayenne'i pipraga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Kaunista tšillihelvestega. Avokaadotäidist on soovitav valmistada vahetult enne serveerimist, sest õhu käes kipub avokaado veidi tumenema.
Lõhetäidis:
- 4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
- 50 g peeneks hakitud suitsulõhet
- 3 sl lõhemajoneesi (Felix)
- Soola ja sidrunipipart
- Kaunistamiseks tilli ja lõheviile
Purusta munarebud ühtlaseks ja sega lõhemajoneesi, tükeldatud suitsulõhe, soola ning sidrunipipraga. Tõsta saadud segu poolitatud munavalge sisse. Kaunista tilli ja lõhega.