Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Šokolaadi-toorjuustu marmorkook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Silja Luide

Toidublogi Jagatud rõõm autor Silja Luide jagab marmorkoogi retsepti, mis sobib nädalavahetuseks nagu valatult. Küpseta ja naudi!

Šokolaadi-toorjuustu marmorkook

Põhi

  • 180 g šokolaadiküpsiseid
  • 80 g võid

Täidis

  • 400 g toorjuustu
  • 400 g kohupiimapastat
  • 1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 4 muna
  • 200 g tumedat šokolaadi

 

Purusta küpsised ja sulata või ning sega need ühtlaseks. Vajuta segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.

 

Täidiseks vispelda toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa toasoe kohupiimapasta ja vispelda see kreemi hulka. Lisa vaniljesuhkur ja vispelda sisse ükshaaval toasoojoad munad. Vala pool toorjuustukreemist teise kaussi.

 

Sulata šokolaad veevannil. Lisa sulanud šokolaad poole toorjuustukreemi hulka. Kalla koogivormi põhja peale kõigepealt toorjuustukreem ja seejärel šokolaadiga segatud kreem. Tõsta lusikaga natukene alt üles mõlemat kihti segamini, et jääks nö marmorkoogi efekt.

 

Küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Juurde sobivad ideaalselt maasikad või maasikapüree, kaunistamiseks valge ja tumeda šokolaadi laastud.
Tagasi üles