Toidublogi Jagatud rõõm autor Silja Luide jagab marmorkoogi retsepti, mis sobib nädalavahetuseks nagu valatult. Küpseta ja naudi!
Šokolaadi-toorjuustu marmorkook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadi-toorjuustu marmorkook
Põhi
- 180 g šokolaadiküpsiseid
- 80 g võid
Täidis
- 400 g toorjuustu
- 400 g kohupiimapastat
- 1,5 dl (rafineerimata roo)suhkrut
- 1 spl vaniljesuhkrut
- 4 muna
- 200 g tumedat šokolaadi
Purusta küpsised ja sulata või ning sega need ühtlaseks. Vajuta segu 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
Täidiseks vispelda toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa toasoe kohupiimapasta ja vispelda see kreemi hulka. Lisa vaniljesuhkur ja vispelda sisse ükshaaval toasoojoad munad. Vala pool toorjuustukreemist teise kaussi.
Sulata šokolaad veevannil. Lisa sulanud šokolaad poole toorjuustukreemi hulka. Kalla koogivormi põhja peale kõigepealt toorjuustukreem ja seejärel šokolaadiga segatud kreem. Tõsta lusikaga natukene alt üles mõlemat kihti segamini, et jääks nö marmorkoogi efekt.
Küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Juurde sobivad ideaalselt maasikad või maasikapüree, kaunistamiseks valge ja tumeda šokolaadi laastud.