Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pühapäevahommikused pannkoogid ehk mida teha kõrvitsaga?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Kõrvits.
Kõrvits. Foto: SCANPIX

Presidendiproua Evelin Ilves avaldas oma Facebooki lehel kõrvitsast tehtud pannkookide retsepti.

«Kuna eelmisel aastal oli palju kõrvitsaid, on meilgi neid veel nii mõnigi alles. Hoolimata jõuluaegsetest kõrvitsasalatitest, -suppidest ja -saiadest. Pool kõrvitsat oli mul viimasest kokkamisest ikka järel ja ideed kah otsas. Sestap võtsin kätte ja otsustasin ta ära püreerida, koored mahlaks pressida ja saadud körti toiduteos lihtsalt vedeliku asemel kasutada,» selgitas Ilves.

«Kaks asja, kus ta täie ette läks, olid kohupiimavorm ja pannkoogid. Panin piima (või vee) asemel lihtsalt kõrvitsapüree ja pannkoogid said erakordselt maitsvad ning hästi kollased ka. Tasub proovida!»

Siin ongi üks lihtne vanaemade pannkoogiretsept Evelin Ilvese täiendustega:
 

  • 3 muna
  • 1 klaas nisujahu
  • 2 klaasi piima (asenda see kõrvitsapüreega, võid panna ka 1 klaas kõrvitsat ja teise piima, keefiri või vett)
  • 2 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • maitseks 1 tl Vana Tallinnat või vanillisuhkrut

 
Sega kõik ained kokku paksuks kördiks, vajadusel lisa jahu, lase toasoojas pool tundi paisuda ning küpseta pannil taimeõlis kuldkollaseks. Eriti hästi sobib kollaste kookidega mustikamoos. Väga hea on ka meega. Head nautimist!  

Tagasi üles