Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Pardifilee-wrap ingveri-apelsini kastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Artikli foto
Foto: Ragne Värk

Alates aprillist leiab koostöös linnulihabrändiga Rannamõisa burgerirestorani Uulits menüüst broileri-, kalkuni- ja pardilihast burgereid ja wrape.

Tänavagurmee restorani Uulitsa ühe asutaja Artur Parmu sõnul on viimaste aastatega tänavatoidukultuur Eestis hüppeliselt arenenud ja inimesed ootavad tänavatoidult uusi maitseid ja põnevaid elamusi. «Grilltoitude puhul on klassikaline valik veiseliha, kuid pardi- või kalkunilihaga saab tänavagurmee jaoks kombineerida erinevaid lisandeid ning pakkuda väga põnevaid uusi maitsekombinatsioone. Part näiteks jääb grillides mahlane, kuid samas kerge – just see, mida paljud kevadel ja suvel grilliroogadest ootavad. Linnuliha kombineerituna värskete lisanditega muudab burgeri tõeliseks fitness-burgeriks.» Parm lisas, et värskele ja kvaliteetsele toorainele, nagu ka uudsetele ja põnevatele  maitsenüanssidele, pannakse menüü koostamisel suurt rõhku.

Uulitsa kokad Artur Parm ja Mario Pärn pakuvad omalt poolt välja, kuidas kasutada pardifileed wrapis. 

Pardifilee-wrap ingveri-apelsini kastmega

Kahele

Vaja läheb:

  • 1 tk pardifileed 
  • 1 apelsin 
  • 1 sl kadakamarju 
  • 4 g ingverit
  • 250 ml apelsini mahla 
  • 1/3 sl  apelsinipipart 
  • pool küüslaugu küünt
  • soola
  • 1 sl lahjat sinepit 
  • 500 g salatisegu 
  • 20 g punast sibulat 
  • 1 mango 
  • 50 g taluvõid 
  • 2 sl jahu 
  • 1 soolakurk 
  • 1 nisutortilja

Puhasta pardifilee, pigista peale apelsinimahla ja pane supilusika täis kadakamarju (võid mõned kadakamarjad pooleks suruda, et maitset paremini annaks). Lisa natuke soola ja pipart. Pane filee paariks tunniks külmkappi. Enne kui parti grillida/praadida, peaks see olema toatemperatuuril. Grilli parti mõlemalt poolt ning kui pardi küpsusaste on medium, pane see tükk n-ö puhkama. Hiljem lõika suupärased tükid.

Valmista ingveri-apelsini kaste. Selleks pane apelsinimahl koos maitseainetega potti, lisa või, riivitud ingver, sinepit ning peeneks hakitud küüslauk. Lase keema ning siis lisa jahu. Kindlasti sega pidevalt, et tükke ei tekiks. Kui kastmes ei ole enam tükke, jäta kaste jahtuma.

Rebi salatisegu (rukola, Rooma salat, frillice vms) tükkideks kaussi, lisa punane sibul, mangoviilud, soolakurk.

Määri wrap pooleldi kastmega, lisa salat lisanditega ning grillitud pardi viilud. Lisa kastet peale! Keera wrap rulli ja grilli/prae mõlemalt poolt.

Head isu!

Tagasi üles