3–5 sl värskeid nisuorasevõrseid või 1-2 tl nisuorasepulbrit
3 dl kookosvett või tavalist vett
2 sl külmpressitud kookosõli
1 tl värsket riivitud ingverit
1-2 kividest puhastatud pehmet datlit
300 g külmutatud ananassi
Lõika «nisumuru» kääridega pisemaks ja mikserda see kannmiksris kookosveega ühtlaseks massiks. Lisa ülejäänud koostisosad ja mikserda ühtlaseks. Kui sul on väiksema võimsusega mikser, kasuta nisuorasepulbrit ja lase ananassil enne smuuti valmistamist sulada.
Põldmarja-kookose kausismuuti
Kausismuuti sobib hästi hommikusöögiks. Peotäis vitamiini- ja mineraalirikkaid põldmarju katab ligi poole päevasest kiudainevajadusest, samuti hoiavad need korras seedimise ja normis veresuhkru. Nende asemel võib kasutada ka mustikaid.
4 sl magustamata kookoshelbeid
3-4 kividest puhastatud pehmet datlit
300 g külmutatud põldmarju (sobivad ka mustikad)
põldmarju, kõrvitsa- ja chia-seemneid, kookoshelbeid
Vala kõik koostisosad loetelu järjekorras kannmikserisse ja surista paksuks jäiseks smuutiks. Kui soovid jäätise moodi rooga, lisa jääd.
Kalla smuuti kaussidesse, raputa peale marju, seemneid, kookoshelbeid ning söö lusikaga nagu magustoitu või putru.
Astelpaju-mango-maasikasmuuti
Öeldakse, et ühes astelpajumarjas on sama palju C-vitamiini kui ühes apelsinis. Sõltuvalt marja sordist ja küpsusest on see siiski erinev, kuid teiste vitamiinide kõrval sisaldab astelpaju taimeriigis haruldast vitamiini B12, mis on eriti kasulik taimetoitlastele.
100 g värskeid või külmutatud astelpajumarju
200 g värsket või külmutatud mangot