Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kaks mõnusat kastmeretsepti seatiibade kõrvale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Dagmar Lamp
Copy
Foto: Alamy / Vida Press

Rakvere uusim lihatoode, seakoodilihast seatiib, võib küll olla esmapilgul segadusttekitav, kuid tegu on mõnusa grilltootega. Siin on kaks kastmeretsepti, millega seatiibu proovida!

Foto: Jaan Heinmaa

Kirsimaitseline dipikaste kirsisuitsuste seatiibade kõrvale

Vaja läheb:

  • 1 pakk Kirsisuitsused seatiivad
  • 1 dl hapukat kirsimoosi
  • 0, 5 dl tomatipastat
  • 0, 5 dl magus-teravat tšillikastet
  • 2 tl vedelat mett

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel ja serveeri ahjus või grillil küpsetatud seatiibadega.

Foto: Jaan Heinmaa

Rabarberiketšup Barbecue-seatiibade juurde

Vaja läheb:

  • 1 pakk Barbecue-seatiivad
  • 500 g rabarberit
  • 150 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 20 g rapsiõli
  • 10 g ingverit
  • 100 g tomatipastat
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 50 ml valget veiniäädikat
  • 2 tl soola
  • musta pipart veskist

Maitseainekotikesse:

3 loorberilehte, 3 tähtaniisi, 10 vürtspipart, 4 nelgitera

Valmistamine

Paki maitseained marlisse ja seo väikeseks kotikeseks. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa äädikas ja muud koostisosad, ka maitseainekotike. Keeda vaiksel kuumusel u 1 tund. Eemalda maitseainekotike ja püreeri sauseguriga. Maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.

Retseptid: Lia Virkus, fotod: Jaan Heinmaa

Tagasi üles