Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2016/04/19/5280071t1hc971.jpg)
Rakvere uusim lihatoode, seakoodilihast seatiib, võib küll olla esmapilgul segadusttekitav, kuid tegu on mõnusa grilltootega. Siin on kaks kastmeretsepti, millega seatiibu proovida!
/nginx/o/2016/04/19/5280063t1h7842.png)
Kirsimaitseline dipikaste kirsisuitsuste seatiibade kõrvale
Vaja läheb:
- 1 pakk Kirsisuitsused seatiivad
- 1 dl hapukat kirsimoosi
- 0, 5 dl tomatipastat
- 0, 5 dl magus-teravat tšillikastet
- 2 tl vedelat mett
Valmistamine
Sega kastmeained omavahel ja serveeri ahjus või grillil küpsetatud seatiibadega.
/nginx/o/2016/04/19/5280065t1h22ee.png)
Rabarberiketšup Barbecue-seatiibade juurde
Vaja läheb:
- 1 pakk Barbecue-seatiivad
- 500 g rabarberit
- 150 g sibulat
- 20 g küüslauku
- 20 g rapsiõli
- 10 g ingverit
- 100 g tomatipastat
- 150 g pruuni suhkrut
- 50 ml valget veiniäädikat
- 2 tl soola
- musta pipart veskist
Maitseainekotikesse:
3 loorberilehte, 3 tähtaniisi, 10 vürtspipart, 4 nelgitera
Valmistamine
Paki maitseained marlisse ja seo väikeseks kotikeseks. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa äädikas ja muud koostisosad, ka maitseainekotike. Keeda vaiksel kuumusel u 1 tund. Eemalda maitseainekotike ja püreeri sauseguriga. Maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.
Retseptid: Lia Virkus, fotod: Jaan Heinmaa