Rakvere uusim lihatoode, seakoodilihast seatiib, võib küll olla esmapilgul segadusttekitav, kuid tegu on mõnusa grilltootega. Siin on kaks kastmeretsepti, millega seatiibu proovida!
Kaks mõnusat kastmeretsepti seatiibade kõrvale
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsimaitseline dipikaste kirsisuitsuste seatiibade kõrvale
Vaja läheb:
- 1 pakk Kirsisuitsused seatiivad
- 1 dl hapukat kirsimoosi
- 0, 5 dl tomatipastat
- 0, 5 dl magus-teravat tšillikastet
- 2 tl vedelat mett
Valmistamine
Sega kastmeained omavahel ja serveeri ahjus või grillil küpsetatud seatiibadega.
Rabarberiketšup Barbecue-seatiibade juurde
Vaja läheb:
- 1 pakk Barbecue-seatiivad
- 500 g rabarberit
- 150 g sibulat
- 20 g küüslauku
- 20 g rapsiõli
- 10 g ingverit
- 100 g tomatipastat
- 150 g pruuni suhkrut
- 50 ml valget veiniäädikat
- 2 tl soola
- musta pipart veskist
Maitseainekotikesse:
3 loorberilehte, 3 tähtaniisi, 10 vürtspipart, 4 nelgitera
Valmistamine
Paki maitseained marlisse ja seo väikeseks kotikeseks. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa äädikas ja muud koostisosad, ka maitseainekotike. Keeda vaiksel kuumusel u 1 tund. Eemalda maitseainekotike ja püreeri sauseguriga. Maitsesta soola ja pipraga ning lase jahtuda.
Retseptid: Lia Virkus, fotod: Jaan Heinmaa