Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kontrolli toiduportsjoni suurust visuaalsete võrdlustega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Vida Press

Kaalulangetaja, kel pole köögikaalu või kes ei suvatse kaalumisele aega raisata, saab portsjonitel ja ühe toidukorra makrotoitainete osakaalul umbkaudu silma peal hoida ka neid teatud esemete suurusega võrreldes. 

Food Network jagab juhendit portsjonikontrolliks, mille puhul tuleks meelde jätta eseme suurus, mis annab aimu, kui palju saab toitu taldrikule tõsta.

Valguallikas (liha, kala, linnuliha)

  • Nutitelefon
  • Pihk (ilma sõrmedeta)
  • Pesapall

Teraviljad (pasta, riis, hommikusöögihelbed)

  • Rusikas (sõrmed pihus)
  • Apelsin

Täisteraleib ja -sai

  • CD/DVD karp

Üks puuvili või tükeldatud puuviljad ja marjad

  • Tennisepall

Kuivatatud puuviljad

  • Pingpongipall
  • Suur muna

Piimatoode (piim, jogurt)

  • Väike kohvitass

Juust

  • Tikutoos
  • Tic Taci karp

Pähklid

  • Viinapits

Pähklivõi

  • Golfipall
  • Veinikork

Oad ja teised kaunviljad

  • Arvutihiir

Rasvad (õli, või, majonees): 2 tl

  • Kaks täringut
  • Väike sõrm
Tagasi üles