Enamasti pestakse salatirohelist kraani all pea et kinnisilmi, vaevumata tähelegi panema, et seda saaks teha kuidagi paremini.
Hooletu viga, mida tehakse salati pesemisel
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas seda siis paremini teha? Alustuseks lõika salatikimbult tüveosa täielikult maha, nii et kõik lehed tuleksid lahti, õpetab Pure Wow. Seejärel pese salatilehti kraani all jääkülma veega ükshaaval nii, et varreosa jääks allpoole. Kui lehed pestud, patsuta need pabersalvrätiga kuivaks.
Enamus mustusest, mis salatilehe küljes üldse on, pesitseb varte vahel. Kui sa pesed salatilehti alt ülespoole, ajad mustuse lehe peale veelgi rohkem laiali. Külma veega tuleks salati pesta aga seepärast, et siis jääb see mahlaselt krõmpsuv ja ei närtsi ära.