Nagu me teame, tasub hommikul süüa rohkem valke, et kõht püsiks pikemalt täis ja annaks päevaks palju energiat. Munadele ja smuutile tahaks aga vaheldust ja selleks sobib suurepäraselt kaerahelbepuder, mis ei pea olema valguvaene.
Maitsev nipp, kuidas kaerahelbepudrule valke lisada
Kodukokk ja tuntud kaalulangetaja Andy Mitchell soovitab selleks lisada pudrule vahustatud munavalget. Nii jääb puder ka mõnusalt kohev ja kreemjas, isegi kui sinna ei lisata taluvõid.
Kaerahelbepuder munavalgega
Kogus: ühele
Kilokaloreid ühes portsjonis: 218
Rasva: 3 g
Kiudaineid: 4 g
Suhkruid: 2 g
Valke: 19 g
Vaja läheb:
- 45 g kaerahelbeid
- 4 kahvliga lahti klopitud ja vahutavat munavalget
- ½ tl vaniljeekstrakti
Vala väikesesse keedupotti 235 ml vett ja sega sisse kaerahelbed. Aja puder tasasel tulel keema ja keera kuumust vähemaks. Sega aeg-ajalt putru ja kui helbed on enamiku veest endasse imanud, aga ei ole veel üksteise külge kinni kleepunud, vala sisse munavalged samal ajal kahvli või vispliga jõuliselt vahustades. Keeda veel umbes kolm minutit, kuni puder on kreemjas ja kohev. Lõpuks sega sisse vaniljeekstrakt ja tõsta puder tulelt. Enne serveerimist lase sel kaane all 3-5 minutit jahtuda. Serveerimisel võid pudrule maitseks lisada näiteks tükeldatud puuvilju, marju, pähkleid või ka pähklivõid.