2. Koori kurk ja lõika väikesteks tükkideks. Pane kurgitükid kaanega purki, vala peale marinaad ja tõsta 2–3 tunniks külmkappi maitsestuma. Aeg-ajalt loksuta purki.
3. Vala jogurt paberist kohvifiltrisse ja tõsta kurkide maitsestumise ajaks külmkappi nõrguma.
4. Vala kurgitükid sõelale nõrguma. Sega nõrutatud jogurti hulka ülejäänud kastmeained ja lõpuks ka kurgitükid. Kui soovid hapumat maitset, lisa pisut äädikat või sidrunimahla.
5. Pudista leib tükikesteks ning lisa sulatatud või ja piim. Suru pool massist 24–26 cm lahtikäiva tordivormi põhja.
6. Lõhevahu jaoks sega kokku toasoe toorjuust ja hapukoor. Lisa tükeldatud kala, kapparid ja hakitud sibulad ning maitsesta sidrunipipraga.
7. Pane želatiinilehed külma vee sisse likku. Vahusta koor.
8. Lahusta paisunud želatiin umbes 0,5 dl kuumas vees ja vala peenikese nirena lõhevahu hulka. Kõige lõpuks lisa paari lusikatäie kaupa vahustatud koor.
9. Jaga pool kurgisalatist vormi leivapudi peale, kurgisalatile vala pool lõhevahust. Korda kihte samas järjekorras.
10. Kata vorm toidukilega ning pane vähemalt 8 tunniks (või järgmise päevani) külmkappi tarduma ja maitsestuma. Enne serveerimist kaunista tillivarte, redise- ja sidruniviilude, kirssananasside või muu meelepärasega.