Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lõhekulebjaaka

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Oleg Hartšenko

5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il andis ülevaate auru kasust ja vajalikkusest küpsetusprotsessis Food Studio peakokk Indrek Kivisalu, kes jagas ka oma lõhekulebjaaka retsepti.

Lõhekulebjaaka

Pärmitainas:

  • 4 dl piima
  • 12 g kuivpärmi
  • 40 g suhkrut
  • 2 g soola
  • 100 g võid
  • Ca 500 g nisujahu

Täidis:

  • 200 g lõhefileed
  • 2 muna
  • 30 g sibulat
  • Peterselli
  • Rullimiseks jahu
  • Määrimiseks muna

Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt kokku piim ja sulatatud või. Seejärel sega jahu hulka pärm, suhkur ja sool. Vähehaaval segades lisa kuivale segule vedelikku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata tainas rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima 2-4 tunniks.

Maitsesta lõhefilee soola ja musta pipraga ning küpseta ahjus valmis. Seejärel jahuta ja murendada filee sõrmede vahel väiksemateks tükkideks. Keeda munad, jahuta, koori ning haki või riivi. Koori ja haki sibul. Haki petersell. Sega kõik komponendid kokku täidisemassiks. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola ja pipraga.

Rulli kerkinud tainas jahusel laual lahti ning kata pool sellest täidisega. Seejärel keera vaba tainaosa peale, vormi korrektseks, tõsta ahjuplaadile ja määri lahtisegatud munaga.

Küpseta ahjus 180°C juures 30-40 minutit, sõltuvalt piruka suurusest ja ahju võimsusest.

Tagasi üles