Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Banaanileib

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Banaanileib. Foto on illustreeriv.

5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il andis ülevaate auru kasust ja vajalikkusest küpsetusprotsessis Food Studio peakokk Indrek Kivisalu, kes jagas ka oma banaanileiva retsepti.

Banaanileib  

  • 3 keskmist banaani
  • 50 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 3 g soodat või küpsetuspulbrit
  • 1 g soola
  • Ca 200 g nisujahu
  • Soovi korral vaniljesuhkrut
  • Rasvainet vormi määrimiseks

Koori banaan ja purusta koos võiga. Lisa ülejäänud koostisosad, sega ühtlaseks ja vala rasvainega määritud leivavormi. Küpseta 180°C juures umbes 50 minutit. Leiva küpsust kontrolli puutikuga.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles