Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2016/05/06/5345905t1hf72c.jpg)
5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il andis ülevaate auru kasust ja vajalikkusest küpsetusprotsessis Food Studio peakokk Indrek Kivisalu, kes jagas ka oma banaanileiva retsepti.
Banaanileib
- 3 keskmist banaani
- 50 g võid
- 100 g suhkrut
- 1 muna
- 3 g soodat või küpsetuspulbrit
- 1 g soola
- Ca 200 g nisujahu
- Soovi korral vaniljesuhkrut
- Rasvainet vormi määrimiseks
Koori banaan ja purusta koos võiga. Lisa ülejäänud koostisosad, sega ühtlaseks ja vala rasvainega määritud leivavormi. Küpseta 180°C juures umbes 50 minutit. Leiva küpsust kontrolli puutikuga.