5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il rääkis ja näitas Kahvliahvi kokakooli eestvedaja Merle Liivak koos lastega, kuidas kaasata lapsi igapäevasesse toiduvalmistamisse. Ühiselt valmistati kaneelirulle, mille küpsetamine ei käi lastel sugugi üle jõu.
Lapsed kaneelirulle tegema!
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneelirullid
Pärmitainas:
- 4 dl piima
- 12 g kuivpärmi
- 40 g suhkrut
- 2 g soola
- 100 g võid
- Ca 500g nisujahu
Täidis:
- Jahvatatud kaneel
- Suhkur
- Rullimiseks jahu
- Määrimiseks muna
Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt kokku piim ja sulatatud või. Seejärel sega jahu hulka pärm, suhkur ja sool. Vähehaaval segades lisa kuivale segule vedelikku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata tainas rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima 2-4 tunniks.
Rulli kerkinud tainas jahusel laual lahti ning raputa see üle kaneeli ja suhkruga. Seejärel keera tainas tihedaks rulliks ning lõika umbes 2 cm paksusteks viiludeks.
Aseta viilud küpsetusplaadile lapiti, vormi rohkem avatuks ning jäta sooja kohta kerkima.
Määri kerkinud tainast õrnalt lahtisegatud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures kuldseks.