/nginx/o/2016/05/06/5346349t1h05a9.jpg)
5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il rääkis ja näitas Kahvliahvi kokakooli eestvedaja Merle Liivak koos lastega, kuidas kaasata lapsi igapäevasesse toiduvalmistamisse. Ühiselt valmistati kaneelirulle, mille küpsetamine ei käi lastel sugugi üle jõu.
Kaneelirullid
Pärmitainas:
- 4 dl piima
- 12 g kuivpärmi
- 40 g suhkrut
- 2 g soola
- 100 g võid
- Ca 500g nisujahu
/nginx/o/2016/05/06/5346467t1h3528.jpg)
Täidis:
- Jahvatatud kaneel
- Suhkur
/nginx/o/2016/05/06/5346433t1hbf22.jpg)
- Rullimiseks jahu
- Määrimiseks muna
/nginx/o/2016/05/06/5346405t1hff55.jpg)
Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt kokku piim ja sulatatud või. Seejärel sega jahu hulka pärm, suhkur ja sool. Vähehaaval segades lisa kuivale segule vedelikku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata tainas rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima 2-4 tunniks.
/nginx/o/2016/05/06/5346373t1h3686.jpg)
Rulli kerkinud tainas jahusel laual lahti ning raputa see üle kaneeli ja suhkruga. Seejärel keera tainas tihedaks rulliks ning lõika umbes 2 cm paksusteks viiludeks.
Aseta viilud küpsetusplaadile lapiti, vormi rohkem avatuks ning jäta sooja kohta kerkima.
Määri kerkinud tainast õrnalt lahtisegatud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures kuldseks.