Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lapsed kaneelirulle tegema!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kahvliahvi Kokakool.
Kahvliahvi Kokakool. Foto: Oleg Hartšenko

5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il rääkis ja näitas Kahvliahvi kokakooli eestvedaja Merle Liivak koos lastega, kuidas kaasata lapsi igapäevasesse toiduvalmistamisse. Ühiselt valmistati kaneelirulle, mille küpsetamine ei käi lastel sugugi üle jõu.

Kaneelirullid

Pärmitainas:

  • 4 dl piima
  • 12 g kuivpärmi
  • 40 g suhkrut
  • 2 g soola
  • 100 g võid
  • Ca 500g nisujahu
Foto:
Foto: Foto: Oleg Hartšenko

Täidis:

  • Jahvatatud kaneel
  • Suhkur
Foto:
Foto: Foto: Oleg Hartšenko
  • Rullimiseks jahu
  • Määrimiseks muna
Foto:
Foto: Foto: Oleg Hartšenko

Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt kokku piim ja sulatatud või. Seejärel sega jahu hulka pärm, suhkur ja sool. Vähehaaval segades lisa kuivale segule vedelikku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata tainas rätikuga ning jäta sooja kohta kerkima 2-4 tunniks.

Foto:
Foto: Foto: Oleg Hartšenko

Rulli kerkinud tainas jahusel laual lahti ning raputa see üle kaneeli ja suhkruga. Seejärel keera tainas tihedaks rulliks ning lõika umbes 2 cm paksusteks viiludeks.

Aseta viilud küpsetusplaadile lapiti, vormi rohkem avatuks ning jäta sooja kohta kerkima.

Määri kerkinud tainast õrnalt lahtisegatud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures kuldseks.

Tagasi üles