Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2016/05/06/5346905t1hd044.jpg)
Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju esitluse ja küpsetamise workshop’il avaldas Food Studio peakokk Indrek Kivisalu lihtsa odrajahukaraski retsepti. Proovi järele!
Odrajahukarask
- 200 g odrajahu
- 100 g nisujahu
- 2 kanamuna
- 5 dl petti, hapupiima või keefiri
- Ca 30 g suhkrut
- Ca 3 g soola
- Ca 1,5 g soodat
- Vormi määrimiseks võid
Klopi munad lahti, lisa esmalt vedelik ja maitseained ning seejärel soodaga segatud jahud. Sega tainas ühtlaseks massiks, vala võiga määritud vormi ja küpseta 180°C juures 20-30 minutit, sõltuvalt vormi kujust. Karaski küpsust kontrolli puutikuga.