Expert tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli tõstab esile köögiseadmeid, mis pakuvad mitmeid mugavaid funktsioone, lihtsustades toiduvalmistamist ning tehes selle võimalikuks ka neile, kes söögitegemist ei armasta või kellel see alati just kõige paremini välja ei tule.
Joonas Kulli märgib, et kõige rohkem toiduvalmistamist lihtsustavaid funktsioone saab välja tuua ahjude puhul, mida on kolme tüüpi – elektri, auru- ja gaasiahjud. «Enamlevinud on integreeritavad elektriahjud, mille põhilised funktsioonid on ülemine ja alumine kuumutus, pöördõhu- ja grillfunktsioon. Kõrgema hinnaklassi mudelitel on lisaks erinevad küpsetusrežiimid ning näiteks ka lihatermomeeter, et saavutada liha küpsetamisel iga kord ideaalne tulemus,» kirjeldab Kulli ning lisas, et kui ahjude puhastamist peetakse üldjuhul tülikaks tegevuseks, siis isegi keskmise hinnataseme ahjudel on tihtipeale olemas isepuhastussüsteem, mis muudab mustuse ja toidujäägid tuhaks.
«Küll aga ei oska teinekord tarbijad küsida ega tahtagi spetsiaalseid auruahjusid, millega on võimalik valmistada tavapärasest veelgi tervislikumaid toitusid. Toidu auruahjus valmistamine on hea alternatiiv traditsioonilisele küpsetamisele,» räägib Kulli.
Tema sõnul saab auruahjus lihtsasti valmistada kala, liha, linnuliha, juurvilju, riisi, tatart ning näiteks magustoiduks ideaalset kreembrüleed. «Auruahjuga on mugav ka keedumuna valmistada – vastavalt maitsele kas kõva, keskmist või vedela sisuga,» toob Experti turundusjuht esile ning märgib, et kuna iga toidu jaoks on ahjule eelsalvestatud parameetrid küpsetusaja, aurukoguse ja temperatuuri kohta, õnnestub toit igal korral ideaalselt.