Laimi-piparmündimaitseline kausikook maasikatega valmib vaid mõne minutiga ja selle kogusest jagub suuremale seltskonnale! Koogi kaunistamiseks sobivad maasikate asemel suurepäraselt ka muud marjad, puuviljad või ahvatlevad lisandid – lase vaid oma fantaasia lendu.
- 350g piparmündimaitselisi küpsiseid (näiteks Marianne)
- 4dl vahukoort
- 250g mascarpone toorjuustu
- 4spl suhkrut
- 2tl vaniljesuhkrut
- 2 laimi
- maasikaid
- soovi korral piparmündikommi puru
Vahusta vahukoor ja sega juurde toorjuust. Lisa segule suhkur, kahe laimi mahl, ühe laimi koor ja kommipuru. Haki noaga küpsised (küpsisetükid jäägu pigem suured) ning tükelda kaunistamiseks maasikad.
Aseta pool küpsistest kausi põhja ja kata vahukoore-toorjuustu seguga. Jäta segust pool alles teise kihi jaoks. Peale puista tükeldatud maasikad. Lao kaussi ka teine kiht ning kaunista kausikook maasikate või muu endale meelepärasega. Serveeri koheselt. Kes soovib aga traditsioonilisemat küpsisekoogi konsistentsi, võib asetada kausikoogi külmkappi üleöö tahenema.