Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kevadiselt õhetav kausikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Mündine kausikook
Mündine kausikook Foto: Fazer

Saabunud ilusad ilmad kutsuvad õuemõnusid nautima ja aias einestama. Miks mitte valmistada grillhõrgutiste kõrvale elegantne magustoit, mis rõõmustab iga sööjat. Fazeri maiustuste kategooria juht Triin Aasma soovitab kausikoogi retsepti, mis on kevadiselt kerge ja värskendava mekiga.

Laimi-piparmündimaitseline kausikook maasikatega valmib vaid mõne minutiga ja selle kogusest jagub suuremale seltskonnale! Koogi kaunistamiseks sobivad maasikate asemel suurepäraselt ka muud marjad, puuviljad või ahvatlevad lisandid – lase vaid oma fantaasia lendu.

Vaja läheb:

  • 350g piparmündimaitselisi küpsiseid (näiteks Marianne)
  • 4dl vahukoort
  • 250g mascarpone toorjuustu
  • 4spl suhkrut
  • 2tl vaniljesuhkrut
  • 2 laimi
  • maasikaid
  • soovi korral piparmündikommi puru

Valmistamine:

Vahusta vahukoor ja sega juurde toorjuust. Lisa segule suhkur, kahe laimi mahl, ühe laimi koor ja kommipuru. Haki noaga küpsised (küpsisetükid jäägu pigem suured) ning tükelda kaunistamiseks maasikad.

Aseta pool küpsistest kausi põhja ja kata vahukoore-toorjuustu seguga. Jäta segust pool alles teise kihi jaoks. Peale puista tükeldatud maasikad. Lao kaussi ka teine kiht ning kaunista kausikook maasikate või muu endale meelepärasega. Serveeri koheselt. Kes soovib aga traditsioonilisemat küpsisekoogi konsistentsi, võib asetada kausikoogi külmkappi üleöö tahenema.

Tagasi üles