Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: Teemaja Vabaduse rabarberikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Teemaja Vabaduse rabarberikook
Teemaja Vabaduse rabarberikook Foto: Tsiistre Teemaja / Maiden Paljak

Tsiistre teemaja perenaine Maiden Paljak jagab meie lugejatega Teemaja Vabaduse nimelist rabarberikooki. «Stevia ja kookospalmi suhkru asemel võid kasutada maitse järgi tavalist suhkrut ning tatrajahu ja kookosrasva asemel tavalist nisujahu ja taluvõid. Sel juhul pole kook muidugi enam Vabaduse-nimeline,» ütleb Maiden.

Tsiistre Teemaja Vabaduse rabarberikook

Põhi:

  • 80 g kookosrasva
  • 1 tl kaneelipulbrit
  • 3 tl kookospalmi suhkrut
  • 2 klaasi tatrajahu (4 dl)

Kate:

  • 1 spl kookosrasva
  • 500 g rabarberit
  • 2 tl stevia ürti
  • 2 tl maisitärklist
  • 5 munavalget
  • 3 tl kookospalmi suhkrut

Valmistamine:

Sulata kookosrasv kastrulis madalal tulel vedelaks ja tõsta kõrvale. Ettevaatust! See läheb jube kuumaks ja kiiresti!

Lisa rasvale suhkur, kaneel ja tatrajahu nning sega. Saad sellise ideaalse liivakasti koogiliiva taolise massi.

Keera ahi 220 kraadi peale.

Ca 20- 25 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi suru küpsetuspaberile see mass põhjaks ja pista 10 minutiks kuuma ahju keskosasse.

Koori rabarber ja tükelda, viska pannile koos kookosrasva ja steviaga ning kuumuta ja sega. Kui vedelik eraldunud, lisa maisitärklis ja keera tuli maha.

Eralda viis munavalget, lisa suhkur ja vahusta kõvaks vahuks.

Kata küpsenud koogipõhi rabarberisodiga, peale ettevaatlikult munavalgekiht ja pista veel neljaks minutiks 200kraadisesse ahju.

Jahuta maha ja naudi!

Kohtume Tsiistre Teemajas!

Tagasi üles