Tsiistre Teemaja Vabaduse rabarberikook
- 80 g kookosrasva
- 1 tl kaneelipulbrit
- 3 tl kookospalmi suhkrut
- 2 klaasi tatrajahu (4 dl)
- 1 spl kookosrasva
- 500 g rabarberit
- 2 tl stevia ürti
- 2 tl maisitärklist
- 5 munavalget
- 3 tl kookospalmi suhkrut
Sulata kookosrasv kastrulis madalal tulel vedelaks ja tõsta kõrvale. Ettevaatust! See läheb jube kuumaks ja kiiresti!
Lisa rasvale suhkur, kaneel ja tatrajahu nning sega. Saad sellise ideaalse liivakasti koogiliiva taolise massi.
Keera ahi 220 kraadi peale.
Ca 20- 25 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi suru küpsetuspaberile see mass põhjaks ja pista 10 minutiks kuuma ahju keskosasse.
Koori rabarber ja tükelda, viska pannile koos kookosrasva ja steviaga ning kuumuta ja sega. Kui vedelik eraldunud, lisa maisitärklis ja keera tuli maha.
Eralda viis munavalget, lisa suhkur ja vahusta kõvaks vahuks.
Kata küpsenud koogipõhi rabarberisodiga, peale ettevaatlikult munavalgekiht ja pista veel neljaks minutiks 200kraadisesse ahju.