Kaheksa käesoleva aasta menukamat praktilist aiandustrendi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Trendid tulevad ja lähevad ka aianduses: vaatame, millised on eriti menukad võtted tänavu.

Pingerea on koostanud inspiratsioonikeskkond Pinterest.

1. Ehitusplokkidest peenrad

Foto: www.flickr.com

Õõnsustega ehitusplokkidesse istutavad hakkajad aednikud nii ilutaimi kui köögivilju. Neid kasutatakse ka peenrapiiretena. 

2. Miniaiad

Foto: www.flickr.com

Moodne on rajada pisike aialapp kõikjale, kus vähegi ruumi, olgu tegemist kas või prantsuse rõdu või trepipiirdega, mille külge ohtralt lille- ja taimekaste riputada saab. 

3. Kastmisvaba aed

Foto: www.flickr.com

Trendikas on rajada kiviktaimla-tüüpi aedu, mis majandavad ise ega vaja kastmist. 

4. Põnevad lahendused maitsetaimede säilitamiseks

Foto: www.flickr.com

Kes mõtleb välja põnevama lahenduse maitsetaimede säilitamiseks? Kuidas säilitad neid sina? Kuivatad? Teed jääkuubikud ja külmutad? Teed maitsevõiks?

5. Tõstetud peenrad

Foto: www.flickr.com

Tõstetud peenar pole küll mingi uus avastus, kuid lõpuks jõudnud nii massidesse, et oma aiandusharjumused vaatavad ümber ka vanemad inimesed, kes seni jäärapäiselt vanamoodsalt peenraid maasse kaevasid.

6. Mulla kvaliteedi looduslik parandamine

Foto: www.flickr.com

Järjest rohkem tuntakse huvi nippide vastu, mida lisada mullale, et selle kvaliteeti parandada. Valikus on banaanikoored, munakoored, kohvipaks ja muu taoline. Mida kasutad sina? 

7. Kodune looduslik putukatõrje

Foto: www.flickr.com

Üha enam soovivad inimesed vältida poes müüdavaid putukamürke ja eelistavad ise kodus midagi kokku segada. Hea putukatõrje saab näiteks küüslaugu-piparmündi tõmmisest, roosidele sobib hästi rohelise seebi lahus, paljude taimehaiguste puhul saab rohtu nõgeseleotisest. Mida kasutad sina?

8. Salatitaimede taaskasutus

Foto: www.flickr.com

Üha menukamaks muutub komme poest ostetud salatitaimi taaskasutada. See tähendab, et salatitaime vars pannakse vette ja lastakse sel endale uued  lehed kasvatada. Kas oled proovinud? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles