Järgmine kord poodi minnes pane need puu- ja köögiviljad oma eelistatult mahedana ostetavate toiduainete nimekirja etteotsa:
Õunad: need krõmpsuvad sügisviljad esinevad sageli USA Põllumajandusministeeriumi (USDA) poolt avaldatud kümne enim saastunud puuvilja nimistus. Õunu pritsitakse taimekaitsevahenditega ühe hooaja jooksul korduvalt. Isegi pärast koorimist ja südamiku eemaldamist sisaldab tavapäraselt kasvatatud õun tuvastataval määral mitmete taimekaitsevahendite jääke.
Kirsid: usside eemale peletamiseks pritsitakse kirsse tugevalt.
Viinamarjad: enda teadmata neelad koos nendega alla tohutul hulgal taimekaitsevahendite jääke.
Virsikud ja nektariinid: bakteritele meeldib nende mahlane magusus sama palju kui meile, seepärast piirdu mahetoodanguga.
Pirnid: lisaks sellele, et neid pritsitakse tugevalt, jõuab pestitsiide läbi pirni poorse koore viljalihani isegi rohkem kui õuna puhul.
Maasikad ja vaarikad: magusad, imalad ja oh, kui maitsvad! Kas Sa näed kõiki maasika pinnal olevaid imepisikesi süvendeid? Need on taimekaitsevahendite kollektorid! Maasikad imevad pestitsiide endasse ka oma südamiku kaudu (valge osa maasika keskel).
Seller: taimekaitsevahenditest tekkinud lomp – kas ei kõla isuäratavalt? Vesi koguneb sellerivarte põhja ja sinna koonduvad ka pestitsiidid.
Kartulid: tavapõllumehed kallavad selle väärika vilja sõna otseses mõttes kemikaalidega üle. Kuna kartulid kasvavad maa all, siis tungivad neile peale valatud taimekaitsevahendid vähese vaevaga kartuli õhukese koore vahele.
Spinat ja salat: proovi toredat eksperimenti - pane valge õiega lõikelill toonitud veega klaasi ja vaata, kuidas selle õis värvi muudab. Nüüd kujutle, et klaasis on mürgise kastme sees hoopis salat. «Janused» taimed nagu spinat ja salat «joovad» pestitsiide oma varte kaudu, seepärast vali mahetooted.