Valmis poetainaid ei tasu karta. Kui muretaina valmistamine on köögikombaini olemasolul minutite küsimus ja pärmitainastki on tegelikult väga lihtne valmistada, siis lehttainaga jändamine on juba hoopis teine teema. Nii ostan ma pärmi-lehttainast ja tavalist lehttainast alati poest ning hoian külmikus paki varuks. (Kahjuks ei ole me poelettidel veel saada võiga lehttainast - seda ostaksid kindlasti väga paljud inimesed!). Sel juhul on isegi ootamatutele külalistele alati võimalik midagi põnevat ja ahjusooja valmistada.
Toidu pildistamine pidavat ka oskus omaette olema. Mis kokaraamatuid puudutab, siis mõned kodukokkajad vahel kurdavad, et pildid on liigagi ilusad, nii et kardetakse «läbikukkumist». Kuidas on Nami-Nami toidupiltidega?
Toidu kenasti pildile sättimine on omaette kunst. Nami-Namis oleme proovinud üsna realistlikke pilte toitudest teha - kõik toidud on meile endile söömiseks mõeldud ja seega ei ole mõeldav, et mõnda suppi tund aega fotogeeniliseks timmime. Loodetavasti tähendab see ka seda, et kasutajatel ei teki pettumust, et nende valmistatud toit ja fotol olev roog väga erinevad teineteisest on!
Kas väikese lapse emana oled toitude puhul midagi teisiti jälgima?
Me oleme algusest peale harjutanud oma tütart samade toitudega, mida ise sööme. See tähendab, et eraldi toite temale ei valmista, alati sööb kogu pere koos. Loomulikult tähendab see seda, et oleme ehk enda menüüd veidi lihtsustanud ja mahendanud, et ka tütar osa saaks, ent see on põhjustatud ka lastega pere ajanappusest.
Makaronid hakkliha ja rohke juustuga varem me toidulaual ei figureerinud, nüüd aga aeg-ajalt küll. Vürtsikaid toite ja muud «eksootikat» pole me lapsele kunagi keelanud ja laps on väga avatud uutele maitsetele. Meelde on jäänud mullune augustiõhtu, kui tütar üllatas meid, kui testisime Nami-Nami kokaraamatusse minevaid rannakarbiretsepte. Tütar sõi aplalt ära 35 rannakarpi (ja seda kolme erineva leemega). Oleks rohkemgi söönud, aga meil hakkas tema silmanähtavalt kasvava kõhu pärast juba mure ja rohkem ei lubanud lihtsalt :)