![Kanamunad.](http://f7.pmo.ee/WapCZ4HjQsNbp8Wrtl2OsPyetDY=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2013/05/09/1739502t1h6485.jpg)
Muna söögikõlblikkuse kindlaks tegemiseks ei peagi niivõrd jälgima munakarbile märgitud säilivuskuupäeva, kui kontrollima ise, kas seda saab veel süüa.
Muna söögikõlblikkuse kindlaks tegemiseks ei peagi niivõrd jälgima munakarbile märgitud säilivuskuupäeva, kui kontrollima ise, kas seda saab veel süüa.
Enne, kui lööd muna toidu sisse lahti ja tunned lõhna järgi, et see on pahaks läinud, proovi üht imelihtsat ja levinud nippi, kuidas muna värskuses kindel olla, õpetab Pure Wow.
Selleks vala kaussi parajalt palju külma vett. Kui muna vajub kausi põhja, on see värske. Kui muna tõuseb vee pinnale, ei kõlba see enam süüa. Nii lihtne ongi!
Veepinnale tõusmise kontroll toimib tänu sellele, et munakoor on poorne. Mida kauem on muna seisnud, seda rohkem õhku on pääsenud koore alla.