Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Broilerišašlõkk valge veini äädika marinaadis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Rannamõisa

Kuigi poodides on grilltoodete valik suur, on aeg-ajalt mõnus ise üks hea marinaad oma maitse järgi valmis teha. Kui kõik vajaminev marinaadi valmistamiseks on köögis olemas, valmib see üldjuhul väga kiirelt. 

Broilerišašlõkk valge veini äädika marinaadis

Valmistamisaeg (ettevalmistus): 10 min.

Kogus: 4-5 väikest šašlõkivarrast.

Vaja läheb:

  • Üks pakk (ca 450 g) broilerifileed (hästi sobivad broilerifileetükid)
  • 4-5 spl oliiviõli
  • 1 spl valge veini äädikat
  • 1 spl sidrunimahla
  • 2 küüslaugu küünt
  • Maitseained: tšilli (tšillihelbed), basiilik, meresool ja must pipar

Lõika sobivad broilerifileetükid. Sega kokku marinaad – oliivõli, valge veini äädikas, sidrunimahl ja maitseained. Vala marinaad broilerifileetükkidele peale. Üks võimalus on kasutada sulguriga säilituskotti, kuid sobib ka kauss, mida saab kilega katta. Sega liha marinaadis läbi ning jäta marinaad suletud anumas/kotis külmkappi (soovituslikult üleöö).

Kuumuta grill. Seejärel valmista broilerifilee vardad. Kui kasutad bambusvardaid, siis hoia need enne kasutamist külmas vees. Kui grill on kuum, võid grillimisega alustada. Broileriliha küpseb kiirelt ehk u 3-4 minutit mõlemalt poolt.

Head isu!

Tagasi üles