Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Teaduslikult tõestatud nipp, kuidas kohvi maitset paremaks muuta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Paljud meist ei suuda päeva ilma kohvita alustada. Selleks, et päev saaks veel eriti hea alguse, on tähtis, et kohv maitseks hästi. Õnneks on üks lihtne moodus, kuidas igaüks saab kodus kohvi maitset paremaks muuta.

Bathi ülikooli teadlased viisid läbi uurimuse, millest selgus, et kohvi maitset muudab paremaks see, kui kohviube on eelnevalt külmkapis hoitud. Uurimuse raames tegid teadlased koostööd kohvipoega Colonna & Smalls, kirjutab Delish.

Eksperimentide käigus selgus, et parima kohvi saab just külmadest kohviubadest. Mida külmemad on oad, seda peenem on jahvatatud kohv ja selles on rohkem maitset. Uurimuses kasutatud ube hoiti enne jahvatamist külmas kaks tundi.

Teadlased pole kindlad, kuidas mõjutaks kohvi maitset see, kui oad jäävad külma ööpäevaks. Ube tuleks külmikus hoida õhukindlas anumas.

Tagasi üles