Galerii: Nõmme kaunid aiad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme linnaosa valitsus korraldab taas konkursi «Kauneim koduaed 2016 Nõmmel».

Konkursil valitakse välja kauneim koduaed Nõmme linnaosas ning parimatel on võimalus osaleda Eesti Kodukaunistamise Ühenduse korraldataval üleriigilisel konkursil «Eesti kaunis kodu 2017». Nõmme linnaosa konkursi võitjad esitatakse 2017.aasta kevadel Tallinna kaunimate kodude konkursile ning parimaid tunnustatakse augustikuus presidendi vastuvõtul.

Foto: Nõmme Sõnumid

Mullu pälvis esimese koha Hiie ja Vello Nurme koduaed Turbasambla tn 6, mis pääses edasi ka Tallinna voorus.

Foto: Nõmme Sõnumid

Teise koha vääriliseks hinnati mullu Kersti ja Olaf-Jüri Mäsese koduaed Õie tn 14a ning kolmas koht läks Piiri lasteaiale Külvi tn 14.

Kaunima aia hindamisel arvestatakse:

• tervikliku ruumimõju (ansamblilisus, harmoonilisus ja kontrastsus, lahenduse idee originaalsus, funktsionaalsus, tsoneerimisoskus, koha omapärast tulenevate võimaluste kasutamise oskus jms),

• heakorda (ansamblis olevate hoonete korrastatus, teede seisund ja sobivus),

• haljastust (muru, lilled, ilupuud ja –põõsad ning tarbeaed),

• väikevorme ja nende sobivust (skulptuurid, lipumast, piirded ja väravad, väikehooned, lehtlad ja aiamööbel, mänguväljakud, veesilmad ja välisvalgustus) jms.

Konkursile «Kauneim koduaed 2016 Nõmmel» kandidaatide esitamine peab olema kooskõlastatud omaniku või omanikega. Vaata täpsemaid kandideerimistingimusi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles