«Peale suuri ja raskeid jaaniaegseid liharoogasid võiks kehale midagi kergemat pakkuda ning küpsetada neid köögivilja-juustuampse – ükskõik kas siis ahjus või grilli peal,» soovitab Põhjka mõisa kokk Märt Metsallik. Kiirelt valmivad suupisted sobivad koka sõnul suvisele toidulauale nii salatilisandi kui eelroana.
Kergemaks kõhutäieks: Põhjaka mõisa suvikõrvitsa-juustuampsud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistamine:
- 1 suvikõrvits
- 3 tomatit
- Koorest juustu
- Punt värsket rukolat
- Oliivõli
- Soola
- Suhkrut
Pese tomatid ja suvikõrvits. Lõika neist õhukesed viilud, laota lõikelauale laiali, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliivõli. Lõika juust sama õhukesteks viiludeks nagu tomat ja suvikõrvits.
Lao suvikõrvits, tomat, juust ja rukolalehed üksteise peale ritta nii et viimasele kihile jääks ainult juust.
Kinnita tornid keskelt puidust grilltikuga ja küpset ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Serveeri koos värske rohelise salati või külma jogurtikastmega.