Facebooki bossi ehitusplaanid on naabrid raevu ajanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebooki looja Mark Zuckerberg oskab naabreid närvi ajada: seekord vihastavad tema ehitusplaanid naabreid mehe suvekodu ümbruses.

Alles hiljaaegu ärritas Zuckerberg San Fransiscos asuva põhikodu naabreid sellega, et tema turvameeskond ummistas kogu ta kodutänava ega jätnud teistele parkimisruumi. Nüüd mängib ta kaaselanike närvidel suvekodus Hawail:  nimelt plaanib mees lasta ehitada tohutusuure seina, mis eraldaks tema luksusliku ookeaniäärse elamise kõigist teistest kohalikest, vahendab New York Post.

Kaks meetrit kõrge ja hiigelpikk sein, mille ehitamisega on juba algust tehtud, vihastab Kauai põhjaranniku elanikke, kelle hinnangul on tegu lihtsalt täieliku jõledusega, mis rikub vaadet ja piirkonna üldilmet. 

«See on täiesti absurdne, et keegi tuleb, ostab hiiglasliku tüki maad, ja esimese asjana asub piirama vaadet, mida kohalik kogukond siin aastakümneid nautinud on,» ütleb üks mehe naabruses elav kohalik. 

Teine kohalik ütleb, et sein varjaks enamiku sellest, mille pärast rannikut nii kauniks peetakse. «Mina oma pikkuse juures jalutades üle selle seina ookeanile ei näeks. Ma saan aru, et see maa kuulub Zuckerbergile, aga raha eest ei peaks saama kõike osta,» räägib ta. 

Kohalikud elanikud on korduvalt üritanud Zuckerbergiga ühendust saada, et oma muredest rääkida, kuid tulutult. 
New York Posti arupärimisele vastas mehe esindaja, et müüri eesmärk pole varjata vaadet ja mehe kodu uudishimulike pilkude eest: see püstitatavat ainult kohtadesse, kus krunt piirneb kiirteega ja seda selleks, et hoida kinni sealt levivat müra. «Me tegutseme kooskõlas kõigi vastavasisuliste ettekirjutustega, aga oleme kindlasti huvitatud sellest, et kohalikud elanikud meie tegevuse peale ei ärrituks,» ütleb esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles