Mandlipiim on väidetavalt parema maitsega ja tervislikum kui lehmapiim. Miks see nii on?
Miks juua mandlipiima?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks juua lehmapiima asemel mandlipiima? Female First selgitab:
- Teada on, et puu- ja juurviljade söömine on tervisele väga kasulik. Maailma Terviseorganisatsioon soovitab süüa pigem rohkem taimseid toite ja pisut vähem loomseid, et tagada hea tervis.
- Mandlipiim on 100 protsenti taimne.
- Mandlipiimas ei ole laktoosi, piimavalku, gluteeni ja soja, mistõttu saavad seda juua ka need inimesed, kes muidu ei talu piimatooteid.
- 70 protsenti inimestest ütlevad, et see on parema maitsega kui tavaline piim.
- Samuti leidsid 38 protsenti inimestest, et mandlipiim mõjub neile paremini kui teised alternatiivid piimale.
- Mandlipiim maitseb hästi isegi siis, kui sinna ei ole lisatud suhkruid.
- Mandlipiimas on vähe kaloreid ja rasvu.
- Mandlipiima saab kasutada küpsetamiseks, smuutideks või hommikuhelveste peal, lisaks joomisele või kohvi peale panemiseks.
- Mandlipiimast saab palju kaltsiumi, mis teeb luud ja hambad tugevaks ning aitab parandada lihastööd ja tõsta energiataset.