Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2016/07/08/5594795t1hbf3c.jpg)
Mandlipiim on väidetavalt parema maitsega ja tervislikum kui lehmapiim. Miks see nii on?
Miks juua lehmapiima asemel mandlipiima? Female First selgitab:
- Teada on, et puu- ja juurviljade söömine on tervisele väga kasulik. Maailma Terviseorganisatsioon soovitab süüa pigem rohkem taimseid toite ja pisut vähem loomseid, et tagada hea tervis.
- Mandlipiim on 100 protsenti taimne.
- Mandlipiimas ei ole laktoosi, piimavalku, gluteeni ja soja, mistõttu saavad seda juua ka need inimesed, kes muidu ei talu piimatooteid.
- 70 protsenti inimestest ütlevad, et see on parema maitsega kui tavaline piim.
- Samuti leidsid 38 protsenti inimestest, et mandlipiim mõjub neile paremini kui teised alternatiivid piimale.
- Mandlipiim maitseb hästi isegi siis, kui sinna ei ole lisatud suhkruid.
- Mandlipiimas on vähe kaloreid ja rasvu.
- Mandlipiima saab kasutada küpsetamiseks, smuutideks või hommikuhelveste peal, lisaks joomisele või kohvi peale panemiseks.
- Mandlipiimast saab palju kaltsiumi, mis teeb luud ja hambad tugevaks ning aitab parandada lihastööd ja tõsta energiataset.