Tänavune aasta on Eestimaa kirsipuudele olnud soodne ning aedades jagub pisikesi hõrke marju küllaga.
Ülilihtne ja tõhus nipp kirsikivide eemaldamiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes aga kirsipirukat, moosi või kompotti teinud on, teab, et kirsikivide eemaldamine on üks igavene nuhtlus: mahl pritsib, kirsid jäävad lödiseks. Välismaised kivieemaldajad maksavad aga üksjagu ning tihtipeale on meie väike kohalik kirss spetsiaalse köögiriistaga töötlemiseks ka liialt pisike.
Ent appi tuleb lihtne nipp: tarvis läheb vaid üht Aasia toidukohale omast söögipulka. Torka selle teravam ots kirsi sisse ning lükka kivike ettevaatlikult välja. Nii jäävad kirsid terveks, säästad head viljaliha ning võid terveid kirsse näiteks koogile kaunistuseks sättida.