Galerii: nukukodulikult armas korter Tartus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Tervishoiu tänaval müüakse viietoalist korterit, mis on kui romantiku unistus: retrohõngulised tapeedid, volangid ja maakodu-stiilis mööbel.

Läbi kahe korruse ulatuva 120 m² korteri esimesel korrusel asub saun koos pesuruumiga, esik ja magamistuba.

Foto: AFP / Scanpix

Teisel korrusel asuvad kolm tuba, köök ning vannituba. Õdusust lisab elutoas kamin ja köögis rõõmustab vanakooli kokkajat puupliit. Vaata kodu müügikuulutust portaalist kv.ee

Kuidas sisustada kodu romantilises maakodu-stiilis?

Maakodu-stiili parimaks iseloomustuseks võiks olla mugavus - see stiil loob kõik eeldused selleks, et kodus oleks mõnus olla.

Mööblikatted ja lillelised padjad

Kuigi mööblikatete mõttekuse üle võiks vaielda, aitavad need sul kõige paremini soovitud stiili saavutada, ilma et peaksid kohe lillelise ja volangidega tugitooli ostma. Säti katteid mööblile ja padjadele, et proovida, kuidas stiil sulle istub.

Vintage, retro ja taaskasutus

Nagu me varasemates lugudes juba rääkinud oleme, lähtu asjade valikul ikka sellest, kas neile leidub su kodus sobiv koht ning kas sul on nendega midagi ka peale hakata. Väga tihti võivad vintage'i sisustuselemendid vajada restaureerimist - mõtle hästi järgi, kas sul on tegelikult ka oskusi seda ise teha või raha, et viia soovitud mööblitükk spetsialistile kordategemiseks.

Samas aitab hoolikalt valitud vintage element kindlasti omanäolise kodu kujundamisele kaasa, eriti kui tegemist on mõne isikliku, näiteks peres põlvkondade kaupa edasi antava esemega. Retrohõngulised tapeedid kuuluvad samuti romantilise maakodu-stiili juurde.

Lilled ja loodusmotiivid

Lilled, lilled, lilled - lillemotiivid kodutekstiilil või buketid vaasis, need on romantilise maakodu stiili üks tunnusjooni. Kasvõi bukett pojenge (mäletad, need lilled on hea õnne ja rikkuse allikaks) lisab päris valgele kodule romanilist joont.

Klassikalised värvikombinatsioonid, heledad toonid, puit

Romantilise maakodu stiiliga sobivad näiteks klassikaline sinise-valge kombinatsioon, näiteks saab sellest arendada suviselt väga moodsa mereteema, pastelsed toonid aitavad luua veelgi romantilisemat kodu, rohke puidu kasutus lisab rustikaalset hõngu.

Muide, romantilise maakodu lemmik on puitpaneelide kasutamine: nii et need inimesed, kelle kodu siseseinu kaunistab möödunud sajandi 60ndatest pärit pruun puitlaudis, ei peaks meelt heitma, vaid puitpaneelid hoopis valgeks võõpama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles